Oficial! Bisericile vor fi închise de Paște

Patriarhia Română a anunțat miercuri că toate bisericile vor fi închise de Paște din cauza epidemiei de coronavirus. Slujbele vor putea fi ascultate pe internet.

E limpede că slujba de Înviere nu va putea fi urmărită în direct pentru că nimeni dintre noi nu va putea intra în biserică. Vom putea, însă, asculta slujba în mediile online. (…) Nu se pune problema venirii la biserică în aceste condiții. (…) Este deja limpede lucrul acesta, chiar dacă este foarte trist. Doar clericii au acces în biserică, păstrând riguros toate măsurile. Mesajul meu este acela de a ne regăsi în comuniune, în sfera aceasta a rugăciunii și a credinței. Nu mai putem, din cauza distanței sociale pe care trebuie să o respectăm, să fim unul cu altul împreună, poate nici măcar de Paști, dar putem să ne întâlnim în rugăciune”, a declarat, la Realitatea TV, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

De altfel, acesta a precizat că Patriarhia Română a decis ca în fiecare zi de slujbă să se tragă clopotele la miezul zilei și în acele momente să rostim toți, măcar în gând, rugăciunea Tatăl Nostru.