Oficial! Federația maghiară vrea să afișeze harta ”Ungariei mari” la meciurile internaționale de fotbal

 

Președintele Federației Maghiare de Fotbal, Sandor Csanyi, intenționează să solicite acordul UEFA pentru ca la meciurile internaționale să poată fi afișat drapelul „Ungariei mari” – care conține, printre altele, și o parte din România, anunță ProSport.

Dacă noi organizăm o competiție, echipele trebuie să accepte condițiile acesteia. La fel stau lucrurile și la nivel internațional. Dacă vrem să jucăm în competițiile continentale, Liga Națiunilor sau Champions League și Europa League, atunci trebuie să acceptăm și noi condițiile lor. Potrivit UEFA, bannerele cu mesaje rasiste și politice nu sunt permise. Întrebarea este: este simbolul Ungariei Mari un mesaj politic? În opinia noastră, nu e.

Eu nu cred că utilizarea acestor simboluri este exagerată. Dacă fanii insistă cu asta, vom încerca să îi convingem pe cei de la UEFA să le accepte.

Dar, nu suntem singuri în Europa, spectatorii din țările vecine ar putea fi iritați de acest simbol, așa că nu putem decide singuri dacă pot fi folosite sau nu, este nevoie de negociere”, a declarat, pentru M4 Sport, oficialul maghiar.