Oficial! NU se cere declarație când plimbi câinele sau faci mișcare în jurul blocului

Marcel Vela, ministrul Internelor, a făcut precizări publice asupra unor prevederi ale Ordonanței militare nr. 3, tocmai pentru a clarifica starea de fapt. Potrivit acestuia, pentru a îți plimba cățelul sau activități fizice în jurul blocului, nu este nevoie de o declarație completată. Aceasta poate lipsi și în situația în care autorității de drept i se prezintă legitimația de serviciu în cazul în care persoanele verificate merg sau se întorc de la muncă.

Pentru cei care se plimbă sau își scot cățelul la plimbare nu trebuie declarație, pentru că în momentul în care polițistul îl verifică vede că pe buletin este adresa unde omul își plimbă cățelul sau face mișcare în jurul blocului. (…) Scrie foarte clar în ordonanță – este cuvântul <<sau>>. Sau legitimație, sau declarație, adică nu amândouă. Nu trebuie ștampilată (declarația n.red), poate fi arătată și de pe telefon, exact ca biletul de avion, când faci check-in pe telefon ai acces să treci de security pentru a te îmbarca, exact cu poza biletului, nu trebuie să aibă omul hârtii la el, poate să prezinte această declarație prin a prezenta pe telefon poza cu documentul, cu motivul deplasării, numele, prenumele, domiciliu și asumarea că este o declarație reală și nu una falsă”, a declarat ministrul de interne.

Vela a mai arătat că măsurile sunt luate gradual și nu este exclusă apariția unor noi restricții, în cazul în care situația o va impune.