Olguța Vasilescu va prezida Comisia care o să cerceteze presupusele fraude de la europarlamentare

PSD va cerceta alegerile organizate de PSD. A fost constituită Comisia parlamentară care va urma să analizeze presupuse fraude înregistrate la alegerile europarlamentare. Social-democrații au cerut înființarea ei, aceasta urmând să fie condusă de Olguța Lia Vasilescu. Comisia a fost anunțată luni de premierul Dăncilă, primul ministru precizând că ”s-a discutat despre înființarea unei comisii parlamentare care să analizeze fraudele de la votul pentru alegerile europarlamentare”.

Situația este cel puțin comică, până și șeful Autorității Electorale Permanente, susținut tocmai de PSD în funcție, a spus că nu au fost înregistrate nereguli.

”Nu am constat, cel puțin la nivelul Biroului Electoral Central pentru europarlamentare nu s-a constatat nicio modificare pe voturile valabil exprimate astfel încât să influențeze procesul de validare a alegerilor pentru Parlamentul European și nici la Referendumul consultativ convocat de către președintele României nu a fost depistată o astfel de soluție de modificare a cifrelor buletinelor aflate în urnă. La finalizarea procesului electoral s-a constat că nu a fost o fraudă electorală”, a spus Florin Mitulețu-Buicu, șeful AEP.