Om pentru Palatul Victoria: Weber anunță că Gorjul va mai avea un secretar de stat

Mihai Weber vrea să înceapă în forță mandatul de lider al organizației județene a PSD și anunță că Gorjul va mai avea un repreprezentant în Guvernul României. Deputatul preconizează că lucrurile se vor mișca foarte repede, săptămâna viitoare urmând să aibă loc nominalizarea pentru o funcție ministerială. Precizând că s-au purtat deja discuții la nivel central, parlamentarul a subliniat că este vorba despre un singur nume vizat, acesta nefiind unul dintre cele pomenite anterior pentru o ipotetică funcție de secretar de stat. Reamintim, rând pe rând, senatorul Florin Cîrciumaru a vorbit despre Cristian Toader Pasti, Bebe Ionică și Mihai Prunariu, anunțând discuții serioase pentru cooptarea lor în echipa de la Palatul Victoria.

”Da, eu mi-am dorit ca într-unul din ministerele următoare: Ministerul Turismului, Ministerul Culturii sau Ministerul Economiei, deci într-unul dintre aceste ministere să avem și un reprezentant de la Gorj. Cred că în următoarele zile vom avea o nominalizare într-o o funcție de secretar de stat în unul din aceste ministere”, a declarat Weber.

Din declarații a reieșit că Ministerul Culturii ar fi varianta cea mai plauzibilă pentru social-democratul gorjean, Ministerul Turismului fiind o variantă de rezervă, iar Ministerul Economiei una puțin probabilă. Anunțul lui Weber și alte poziționari politice pot fi interpretate drept semnale ce indică o nouă remaniere guvernamentală pusă la cale de Liviu Dragnea. La ora aceasta, județul Gorj este reprezentat în Guvernul României de Toni Mihail Greblă, secretar general, și Andrei Maioreanu, secretar de stat în Ministerul Energiei.