Orban, atac la PSD: De ce nu ați prezentat un candidat la funcția de premier? Spuneți că ați câștigat alegerile

Liberalul Ludovic Orban este convins că PSD va vota cabinetul Nicolae Ciucă pentru a fugi de răspunderea guvernării. Prezent într-o emisiune TV, fostul președinte al PNL a arătat că, de la alegerile parlamentare până în prezent, social-democrații nu au propus niciun candidat pentru funcția de premier, tocmai pentru nu au vrut să fie la putere într-o perioadă grea.

Dle Rafila (invitat și el în emisiune – n.r.), dumneavoastră spuneți de 9 luni că ați câștigat alegerile. De ce nu ați prezentat un candidat la funcția de premier în toate consultările de la Cotroceni? Înseamnă că nu ați vrut să vă asumați răspunderea guvernării.

Oricine a vrut să-și asume răspunderea guvernării e mai bun decât dumneavoastră, pentru că dumneavoastră n-ați vrut să vă asumați răspunderea guvernării.

Preferați să își pună pielea la saramură alți oameni. Acum probabil o să-i dați votul de învestitură lui Ciucă, dar nu pentru că-l apreciați și vreți soluționarea crizei, ci pentru că vreți ca alții să scoată castanele din foc și să-și asume răspunderea pentru măsurile nepopulare luate. Asta e realitatea! PSD, fără să facă nimic, a crescut (în sondaje) în această perioadă”, a spus Orban