Orban, după întâlnirea cu Iohannis: Cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, după discuțiile purtate la Cotroceni cu președintele Iohannis, că s-a convenit pentru organizarea de alegeri anticipate, considerată cea mai bună soluție pentru România.

O spun clar că eu și președintele Iohannis am decis că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar la referendum, la alegerile europarlamentare și la prezidențiale că nu mai vor PSD la putere. La ora actuală Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână la adresa guvernului și este absolut necesar ca cetățenii să își aleagă reprezentanții astfel încât să existe un Parlament care să fie oglinda dorințelor românilor”, a declarat, potrivit Hotnews, Orban, la plecarea de la Cotroceni.

Premierul nu a dezvăluit strategia adoptată, nedorind să precizeze dacă așteaptă o moțiune de cenzură sau își va da demisia. Legat de ipotetica dată a anticipatelor, liderul PNL a precizat că ar fi de dorit organizarea lor odată cu alegerile locale sau la o dată apropiată.