Ordonanța ”taxei pe lăcomie” lovește dur în bugetul Ministerului Sănătății

Încep să apară aspecte îngrijorătoare ale efectelor Ordonanței de Urgență ce a instaurat noi taxe, printre care și ”taxa pe lăcomie”. Concret, decizia Executivului prevede că sumele obținute din taxa de viciu nu vor mai merge direct la Ministerul Sănătății, așa cum prevedea legea, ci o să ajungă la bugetul consolidat. Vorbim despre aproximativ 1,3 miliarde de lei (270 de milioane de euro), bani pentru care nimeni nu garantează că se vor regăsi în bugetul de la Sănătate. Ei pot fi folosiți inclusiv pentru plata pensiilor speciale, salariilor parlamentarilor, chiar dacă în spitale sunt atâtea lipsuri.

Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, s-a întâlnit cu ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, înaintea adoptării Ordonanței, însă nu a reușit să îl convingă să renunțe la intenția de a deturna taxa de viciu.

”Taxa de viciu, echivalentul sumelor cu care s-ar putea construi 16 spitale, va trece din bugetul de venituri al Ministerului Sănătății, adică în <<gaura neagră>>!”, a răbufnit parlamentarul

 

Articolul precedentIntenție: Profesorii ce nu promovează titularizarea vor fi eliminați de la clasă
Articolul următorGorj: Şi-a tăiat nevasta la gât