Pandurii, gata de o țeapă și în Banat? Gorjenii și-au comandat cazare și masă, dar nu au un leu în conturi

Reprezentanții divizionarei secunde Pandurii Lignitul Târgu Jiu au anunțat că echipa va efectua o parte din pregătirea de iarnă la Timișoara, în perioada 22 ianuarie-5 februarie. Oficial, gorjenii vor avea parte de liniște, condiții bune de cazare și pregătire. Neoficial, sunt probleme mari cu asigurarea alimentației sportivilor. Reamintim, omul de afaceri Costel Filip (Mocanu) a reclamat public o datorie de peste 50.000 de lei a clubului Pandurii, sumă ce reprezintă contravaloarea serviciilor de catering pe o durată de 60 de zile. Asta în condițiile în care firma sa, Crasdom SRL, a oferit un meniu prânz/cină la un preț de 23,33 lei, serviciu prestat, însă fără fi achitat de entitatea sportivă.

Mai mult, situația de la club nu a permis onorarea baremelor arbitrilor și observatorilor de la ultima partidă de pe teren propriu din 2020, împotriva FC U Craiova, situație ce a determinat structurile Federației Române de Fotbal să aplice sancțiuni în caz.

Potrivit surse, delegația echipei Pandurii urmează să se cazeze la Hotel Alexandra, unitate ce aparține unui om de afaceri originar din Gorj. Cazare și masă pe datorie, cu promisiunea că factura va fi rezolvată imediat după câștigarea procesului cu acționarii, litigiu ce are un nou termen (ce se dorește și ultimul) în data de 3 februarie.

 

Rămâne de văzut care va fi decizia instanței, cum se vor recupera datoriile de la acționari, în cazul în care judecătorii vor decide asta, și dacă gorjenii vor reuși să achite nota de plată la Timișoara. Potrivit datelor publice, hotelul percepe un tarif ce pornește de la 38 euro/noapte, la care se mai adaugă și alte servicii, precum masa sportivilor. De asemenea, vor exista cheltuieli și cu închirierea bazelor sportive.

În ultimele luni, clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu a fost subiect de scandal și în presa națională, tocmai din cauza unor practici ce au ținut de neonorarea unor angajamente financiare.

Pe plan sportiv, se pare că mai mulți străini nu doresc să mai continue la Târgu Jiu. Informația primită se va confirma sau nu în perioada următoare.