Pandurii: Impresarul Ngoma, peștișor de aur mincinos sau este pus la adăpost, în castel, să facă bani?

Schimbare de discurs a oficialilor de la Pandurii Târgu Jiu. Dintr-o dată, impresarul belgian Willy Ngoma nu pare să mai fie peștișorul de aur ce era scos în fața suporterilor, parte iubitori pătimași ai echipei gata să creadă și în povești cu Feți Frumoși și Ilene Cosânzene.

Camilian Floroiu, directorul sportiv al clubului, a căutat să pună accent pe alegerile antrenorului Călin Cojocaru, trecând în plan secund jucătorii care ar urma să ajungă la Târgu Jiu prin intermediul lui Ngoma. De fapt, nu prea ar mai urma să vină, oficialul clubului arătând că în cărți ar fi doar doi.

Mai mulți? Nu este exclus, dar nici foarte probabil, după cum a precizat, la Radio Infinit, Floroiu:

Totul depinde de antrenor, dacă acei jucători corespund și dacă el își dorește acei jucători propuși, îi vom aduce, altfel nu vom mai aduce jucători străini. (…) Doi dintre cei pe care îi adusese deja, și se pregăteau cu echipa, și-au anunțat intenția de a rămâne la echipă, vor să semneze un contract cu clubul. Dar cu ceilalți nu am avut încă discuții, mulți erau copii, sunt acum în perioada examenelor de bacalaureat și nu ne-am permis să îi deranjăm. Vom avea discuții cu el (impresarul Ngoma n.red.) și vom vedea care este situația jucătorilor”.

Poziționarea directorului de la Pandurii poate fi o strategie prin care să se caute evitarea unor probleme ce decurg din implicarea impresarilor prea mult în bucătăria internă a unor cluburi, însă, în declarația sa, șeful din entitatea sportivă gorjeană are unele ”demarcări false”.

Se poate observa, acesta spune că nu ne-am permis să îi deranjăm (cu adresă la posibilele achiziții), adică EI, reprezentanții clubului Pandurii, însă, în cele din urmă trebuie să înțelegem că la mijloc este strict problema și afacerea lui Willy Ngoma, în urma unor discuții cu EL se va ști, cu adevărat, situația jucătorilor.

Mai departe, o altă chestiune tulbure. Deși s-a vehiculat că agentul de jucători va aduce la Târgu Jiu și specialiști în staff, pe cheltuiala sa, dintr-o dată, aceștia nu mai ajung, pentru că PANDURII NU ARE BANI SĂ-I PLĂTEASCĂ.

Strategie, se vrea evitarea unor scandaluri, sau, pur și simplu, s-au rostit promisiuni doar pentru a înflăcăra suporterii.

El a propus anumiți oameni în staff, dar, așa cum se știe, nu avem posibilitatea să mărim staff-ul și să aducem oameni la echipă pentru că nu avem cu ce să îi plătim”, a mai declarat Floroiu.

Din nefericire, lotul formației din Târgu Jiu este unul firav, de fapt, la această oră, nu se poate încropi un lot după definiția eșalonului doi al fotbalului românesc.