Pandurii învinge, dar nu convinge. Trei puncte tremurate în meciul cu CSM Deva

Formația Pandurii Târgu Jiu s-a impus, vineri seara, într-un meci disputat pe Stadionul Municipal, în fața formației CSM Deva, scor 1-0 (1-0).

Partida, considerată derby-ul etapei a V a, din Seria a VII a, a Ligii 3, a fost una disputată, cu schimbări de ritm și de echipe la conducerea jocului. Singurul gol al meciului a fost marcat de Suentley (minutul 16). Savu a șutat balonul în stâlpul din stânga porții echipei din Deva, iar coechipierul său a urmărit și a trimis prin alunecare în plasă.

Reușita gazdelor a venit contrar cursului jocului, până în acel moment Vasilescu a trecut de două ori pe lângă deschiderea scorului, una dintre oportunitățile de a înscrie fiind imensă. De altfel, încorporat în lotul hunedorenilor, fostul pandur a demonstrat că este peste tot ce au gorjenii pe banda stângă în acest sezon.

Totuși, Pandurii a fost la un pas de 2-0, însă Obeng nu a reușit să fructifice un cadou uriaș primit de la adversari și a ratat singur cu portarul.

Oaspeții au protestat motivat în minutul 32, atunci când au solicitat lovitură de la 11 metri după un fault asupra lui Peter. Vociferările au fost în zadar deoarece, ”dibaci”, arbitrul a scos ”infracțiunea” în afara careului de 16 metri.

Mitanul secund nu a avut istoric. Hunedorenii au alergat după egalare în timp ce gazdele au fost tot mai firave în ofensivă. Peter, de la CSM Deva, a reprezentat un permanent pericol pentru poarta apărată de Iovicin. Fotbalist tehnic și inteligent, acesta s-a dovedit egoist în mai multe situații, necolaborând cu penetrantul vârf de atac Sulea, abordare care a costat echipa sa.

Finalul a venit cu atacuri în valuri la poarta lui gorjenilor, însă tânărul goalkeeper Iovicin a făcut o magie în minutul 81 și a respins în corner o minge pe care scria gol.

Una peste alta, trei puncte foarte importante obținute de Pandurii, formație care etapa viitoare va evolua tot pe teren propriu, vineri, 1 octombrie, împotriva echipei Aurul Brad.

 

Au evoluat pentru Pandurii: Iovicin – Suentley, Gomes, Trusescu, Savu (`78, Corduneanu), Aerts, Obeng (`46 Izquiero), Botaeng (65`, Afrim), Petre, Rasoveanu (`65, Stancu), Georgescu.