Pandurii, meci nul cu bogații județului. Milioanele de euro la egalitate cu sărăcia lucie

 

Meciul de la Târgu Jiu a stat sub semnul caniculei sufocante, fotbaliștii făcând eforturi extraordinare într-un meci în care s-au întâlnit două formații cu un început de campionat nu tocmai reușit, Pandurii 0 puncte, ACS 3 puncte.

Începutul partidei a aparținut gazdelor, care puteau deschide scorul încă din minutul 6 prin Hery Kim, dar acesta a reluat peste poartă, din 6 metri, centrarea lui Rasoveanu. Oaspeții au dezvoltat frumos un contraatac însă Gîrbiță (min. 29) a șutat pe lângă poartă. Două pauze de hidratare au fost solicitate în primul mitan, temperatura degajată de covorul sintetic fiind de nesuportat.

ACS pare să vrea mai mult, forțează, însă Cotolan se opune. Minutul 51 a adus o fază controversată, în urma căreia jucătorii de la Pandurii au solicitat gol. Trancă a executat un corner, mingea a fost respinsă de oaspeți în bară și imediat reținută de portar, dar gazdele au reclamat că balonul depășise linia porții. Spiritele se liniștesc și echipa care evoluează la Drobeta Turnu Severin are momente în care își arată maturitatea în joc, prea puțin însă pentru un hibrid alcătuit din două formații care sezonul trecut au evoluat la nivel de ligă a doua, una cu rezultate constant bune. Se vehicula că prin această contopiere a loturilor se încearcă obținerea promovării în prima ligă, însă mai mult decât puțin probabil ca dezideratul să se realizeze. De partea cealaltă, o echipă crudă, dar ambițioasă până la sacrificiu, o formație încropită și reinventată de la meci la meci de Bogoi.

Partida s-a încheiat la egalitate, 0-0, primul punct pentru Pandurii și primul punct obținut de ACS în deplasare.

Pandurii:

M. Cotolan – P. Chiș, Oiță (cpt.), Rob. Bratu, Vasilescu – Lu Luyefang, Trancă, Kim Hery, Nichifor, Rasoveanu – P. Popescu

Rezerve: Dinu – Erhard, D. Unguru, N. Cotolan, R. Filip, Vișan, Al. Dinu

Antrenor: Adrian Bogoi

Arbitri: Viorel Flueran (Craiova) – Marian Truță (Băbeni) și Ionuț Bobe (Videle)