Pandurii schimbă liderul: Gorjenii au învins o echipă care a făcut 18 transferuri în vară

Pandurii Lignitul Târgu Jiu a învins sâmbătă Sportul Snagov, 2-0 (1-0), și a schimbat liderulul ligii a doua, formație care până la deplasarea din capitala Gorjului nu suferise nicio înfrângere. Elevii lui Adrian Bogoi veneau după două înfrângeri consecutive, cu UTA, pe teren propriu, și Academica, la Clinceni, și puțini credeau că o să încheie șirul rezultatelor negative tocmai în fața celor de la Snagov, club care în vară a efectuat 18 transferuri. Totuși, antrenorul principal al echipei din Târgu Jiu avertizase că se gândește numai la victorie, precizând că nimeni nu este speriat de locul pe care îl ocupau oaspeții în clasament. Așa a fost, și în urma unui meci bun, ajutați și de șansa celui puternic (ratare monumentală a lui Dănălache – min. 58), gorjenii și-au trecut în cont trei puncte muncite. Pandurii a contabilizat 21 de puncte în clasament, iar etapa următoare se va deplasa la Balotești, unde vor da piept cu o echipă în suferință, ocupanta locului 18, cu numai 8 puncte, golaveraj 11-26. Va urma un alt meci ”afară”, la Oradea, după care va evolua pe teren propriu, împotriva celor de la Metaloglobus. De notat creșterea sportivă a atacantului francez Philippe Nshiah, un jucător de 24 de ani, și revenirea pe teren a lui Șendroiu, fotbalist care trebuie să înțeleagă că, foarte posibil, își joacă ultima carte. Doar de el depinde, talent există. Inedit, conducerea a reușit, nu mai ea știe cum, să achiziționeze un rând de echipament, nemaifiind nevoie ca jucătorii să defileze pe piept cu foști sponsori care nu mai vor să audă de Pandurii Târgu Jiu. Era jenant, numele foștilor fotbaliști au fost acoperite pe tricouri, iar astfel de situații sunt vizibile și taxate de partenerii de competiție.

Golurile:

  • min. 32 – Pîrvulescu îi pasează inteligent lui Nshiah, ia acesta, de la 14 metri, din unghi, înscrie cu un șut plasat la colțul lung.
  • min . 75 – Tudoran înscrie din penalty, în urma unui fault comis de Florin Ilie asupra lui Nshiah.

Pandurii: M. Cotolan – Brînzan (cpt.), Konate (R. Gheorghe 62′), D. Ciobanu (Șendroiu 82′), Vasilescu – Raiciu, Cenaj, Blejdea – Tudoran, Nshiah (P. Popescu 86′), Pîrvulescu; Rezerve neutilizate: Sălăjan – Trancă, Al. Vodă; Antrenori: Adrian Bogoi și Dorian Gugu. 

Nshiah (nr.24) îl învinge pe portarul ilfovean Florin Iacob
Fostul pandur Cătălin Hlistei (stânga, tricou roșu) a venit la Târgu Jiu ca adversar

 

Articolul precedentNu se mai termină! Accident cu victime la Răchiți
Articolul următorBăleşti: A vrut să umfle arbitrii cu bătaia