Pandurii: Spiritul mege mai departe. Constantin Frimu șlefuiește țânci pentru viitor

Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu nu trece tocmai prin cea mai fericită perioadă a existenței sale, însă mai sunt oameni care muncesc și speră că într-o bună zi soarele va reveni pe strada celei mai galonate entități fotbalistice din Gorj. Constantin Frimu este unul dintre ei, om de fotbal care a avut mari satisfacții ca jucător în tricoul clubului, iar ca antrenor a căutat ”să alimenteze” viitorul fotbalistic gorjean. De 14 ani merge zilnic la stadion pentru a se ocupa de țîncii ce visează să ajungă fotbaliști. Aproape un deceniu și jumătate de antrenorat în cadrul clubului, în timp, trecând pe la toate grupele de copii și juniori. Este licențiat UEFA, pregătire profesională ce îi permite să antreneze și la nivel de primă ligă, ca antrenor secund. Pandurii dimineața, Pandurii la prânz, Pandurii seara, cotidianul lui Frimu este obligatoriu legat de fotbal, de micuții învățăcei și de clubul gorjean. Antrenorul nu se poate plânge de lipsa materiei prime, însă, din nefericire, prea mulți aspiranți la statutul de fotbalist ”s-au născut talent și mor speranțe”.

”Copiii din Oltenia au un talent nativ extraordinar, însă, din păcate, din cauza educației, foarte mulți dintre ei se ratează. Când spun educație, fac referire la tot ceea ce înseamnă educație: sportivă, școlară și familiară. Doar copiii cu principii sănătoase și o educație adecvată au șanse să reușească în sport. Asta le transmit zilnic, caut să să îi fac să înțeleagă, spre binele lor TREBUIE să înțeleagă realitățile sportului de astăzi. Toți trebuie să pricepem că nu poți ajunge la fotbalul în 11 până când nu ai ars anumite etape obligatorii”, ne-a spus Frimu.

Noul pariu cu el însuși este grupa 2006 de la Pandurii. I-a preluat pe copii în urmă cu un an, a pierdut mulți jucători, dar a reușit să termine pe locul 2, așa cum și-a propus. Pentru sezonul viitor vrea mai mult, de acum antrenorul și jucătorii vor vorbi prin rezultate.

Lot Pandurii – grupa 2006

Andrei Vlădulescu, George Trandafir, Florin Cătuțoiu, Mihai Miculicean, Adrian Cărămidaru, Albert Mircioiu, Ștefan Lupu,  Răzvan Beuran, Rareș Răgușitu, Silviu Avram, Flavius Cîrciu, Cătălin Roșu, Gabriel Otoiu, Denis Udroiu, Cătălin Bob, Raul Stanca, Mario Pănescu, Gabi Buicu, Dragoș Blaj și Alexandru Ciort.