Parcarea Rodna ”se joacă” la Teatru: Bani pentru oraș sau în conturile oamenilor de afaceri?

S-a iscat tărăboi mare după ce primarul Marcel Romanescu a hotărât mutarea şedinţei Consiliului Local, de luni, 29 noiembrie, la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”. Decizia edilului a venit la solicitarea mai multor cetăţeni din Târgu Jiu şi a unei asociaţii a societăţii civile “Pas cu pas, alături de voi”. Sunt persoane care se tem că în urma acestei ședințe orașul va pierde pentru încă 49 de ani parcarea Rodna în dauna unor oameni de afaceri.  Conducătorul urbei a dat curs cerinței venite din partea cetățenilor, declarând că este o mutare firească, pentru că sala de la instituţia pe care o conduce ar fi fost neîncăpătoare. În plus, arată că oamenii puşi să slujească interesele târgujienilor nu au nimic de ascuns. “E o soluţie, în momentul de faţă legea îmi permite să o organizez, mai ales dacă am solicitări de la mai multe persooane care ar dori să participe la o astfel de şedinţă. Ţinând cont de faptul că am o solicitare venită de la 80 de persoane, am considerat că e mai bine s-o ţin la Teatrul ‘Elvira Godeanu’. Am vrut transparenţă, da? Vor avea transparenţă totală în tot ceea ce se desfăşoră în Consiliul Local. Mai mare transparenţă decât de a face şedinţele de Consiliu Local cu cetăţeni din municipiul Târgu Jiu nu văd”, a precizat Romanescu.

Vestea nu le-a picat bine anumitor consilieri, aleși care au reacționat în presa locală. Surprinzător, nici liberalul Eduard Berca nu îmbrăţişează ideea primarului. Berca a spus că şedinţa ar fi trebuit organizată la teatru doar dacă era una festivă. În schimb, reprezentantul ALDE, Eduard Lădaru, a sugerat ca primarul vrea “bâlci”. Nemulţumirea celor doi este legată şi de faptul că Nicolae Ivan, şeful redacţiei “Sabotorii Gorjului”, ar fi fost în spatele mutării. Ivan a respins acuzațiile și a indicat inițiatorii, ei fiind doi cetățeni ai municipiului Târgu Jiu, oameni ce doresc ca parcarea Rodna să treacă în administrarea orașului.

“Presiunea este pe umerii tuturor celor plătiţi din bani publici. Dacă ne-am dorit o funcţie publică, de primar sau de consilier local, trebuie să acceptăm şi discuţiile normale care trebuie să se poarte pe orice proiect de hotărâre. Mă gândesc foarte serios, ca la toate subiectele importante pe care le discutăm în Consiliul Local să procedez în acelaşi mod”, a concluzionat primarul municipiului Târgu Jiu.

 

 

Articolul precedentPrimar PSD, cercetat pentru act sexual cu un minor, pornografie infantilă și șantaj
Articolul următorLiniște în cazul scandalagiilor din Târgu Jiu: Mascați, 11 percheziții, arme și…control judiciar