Pași înainte: Contract important semnat la Primăria Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că a fost semnat contractul ce vizează serviciile de proiectare și asistența tehnică pentru investiția ce se va concretiza prin reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de transport comun din municipiu.

Astăzi am semnat contractul pentru serviciile de proiectare și asistență tehnică în ceea ce privește proiectul cu finanțare europeană pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de transport în comun la Târgu Jiu. Reprezentanții S.C. ELECTROPROIECT S.A. au fost prezenți la sediul primăriei și cu aceasta ocazie am făcut un pas important în implementarea acestui proiect vital pentru municipiul nostru.
Vorbim de o finanțare în valoare de 24 de milioane de euro care prevede achiziționarea a încă 15 troleibuze, dintre care 9 cu autonomie extinsă, reabilitarea rețelei de contact pe o distanță de 13,6 km, amenajarea și modernizarea depoului Transloc și, de asemenea, instalarea sistemul ”e-tiketing” care va permite achiziționarea biletelor prin metode moderne de plată.
Este al doilea proiect pentru modernizarea transportului în comun, primul prevăzând achiziționarea a 20 de mijloace de transport electrice, în cazul căruia având deja un câștigător al licitației.
Implementam o serie de proiecte mari, cu finanțare europeană, interconectate, gândite pentru modernizarea municipiului Târgu Jiu”, a transmis edilul.