Pătrăşcoiu (Aparegio) crere populaţiei să nu consume apă în exces şi promite rezolvări în anii viitori

Aparegio nu are un răspuns la problemele pe care târgujienii le au cu apa. În mai multe zone din municipiu, în anumite intervale orare, cetăţenii dau degeaba drumul la robinete: fie nu au apă deloc, fie presiunea este scăzută. Reprezentanţii operatorului de apă şi canal pur şi simplu nu au soluţii. Directorul instituţiei, Traian Pătrăşcoiu, spune că oamenii ar trebui să fie mai raţionali, pentru că, în lipsa precipitaţilor, situaţia va persista. Pe de altă parte, şeful de la Aparegio a recunoscut că “scurgerile” sunt mari, dar nu pot fi “reglate” decât anul viitor, cu ocazia înlocuirii ţevilor foarte vechi.

“Eu am spus în presă, de mai multe ori, i-am rugat să fie cât se poate de solidari pe cei care udă, pe cei care consumă în exces, ca să ajungă şi la ceilalţi. Deocamdată nu avem alte surse de apă, le-am pornit pe toate cele din subteran şi vom completa sursele de suprafaţă, dar iată că nu ajunge. Mai sunt şi pierderi, la distanţe foarte mari, adică 5-6 metri, pe care o să le dovedim şi o să le depistăm atunci cand se va face înlocuirea lor”, a declarat Pătraşcoiu la Radio Accent.

Pe de altă parte, primarul Marcel Romanescu a spus luni că Aparegio trebuie să găsească soluţii pentru ca locuitorii oraşului să nu mai aibă de suferit.