Percheziție la domiciliul unui primar din Gorj. Suspiciuni de evaziune fiscală

Polițiști SICE Dolj și procurori au efectuat o percheziție la domiciliul primarului comunei Stejari, Gorj, Robert Păiuși, la mijloc fiind cercetări într-un dosar de evaziune fiscală.

Presa din Craiova a anunțat joi, 28 mai, că polițiștii și procurorii au efectuat patru percheziții domiciliare, la adrese din județele Dolj și Gorj, fiind vizate persoane care au lucrat în cadrul unor firme din Craiova. Pe surse a respirat informația că printre cei ”vizitați” de mascați a fost și primarul comunei Stejari, Robert Păiuși, informație confirmată la scurt timp.

În fapt, acesta ar fi colaborat cu anumite unități care au întocmit proiecte de consultanță și studii de fezabilitate pentru mai multe primării din județul Dolj, la mijloc existând suspiciunea de evaziune fiscală. Vizați în dosar ar fi administratorii și contabilii societăților în cauză.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat 4 percheziţii domiciliare la adrese din judeţele Dolj şi Gorj, fiind vizate persoane care au deţinut diverse calităţi în cadrul unor societăţi comerciale din Craiova.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2012-2013, în numele a 5 societăţi comerciale ar fi fost întocmite proiecte de consultanţă şi studii de fezabilitate, în vederea realizării unor investiţii, fără ca veniturile astfel obţinute să fie înregistrate în actele contabile. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat mai multe înscrisuri, care urmează să fie analizate, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. La activităţi au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale”, a transmis IPJ Dolj.

Robert Păiuși a fost ales primar al comunei Stejari în anul 2016, din partea PMP, însă de ceva timp a cochetat cu PSD.