Percheziții cu mascații! Arme letale de foc, aduse ilegal în Gorj

Polițiștii gorjeni au efectuat miercuri percheziții la domiciile a doi bărbați, de 58 și respectiv de 30 de ani, ambii din Licurici, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic, contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

”Cu această ocazie, la locuința celor doi au fost identificate două arme letale de foc, deținute ilegal, care au fost folosite pentru comiterea unor fapte de braconaj, 15 kilograme carne de vânat, provenită din activități de braconaj cinegetic, 21 cartușe cu alice și proiectil unic, cât și elemente componente pentru confecționarea artizanală a cartușelor de vânătoare, respectiv: capse, pulbere și dispozitive de seritizat și capsat pentru cartușele de vânătoare”, a informat IPJ Gorj.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că armele de foc letale au fost introduse ilegal în țară de bărbatul de 30 de ani, acestea fiind achiziționate din Franța. De asemenea, la locuințele celor doi, care nu sunt autorizați pentru a deține, purta și folosi arme letale sau neletale, au fost depistate trofee de vânat, din specia căprior și mistreț, provenite din activități de braconaj cinegetic.