Percheziții la primării din Gorj! Cauză națională, prejudiciu de 2 milioane de euro

Percheziții la primăriile din Bolboși și Dragotești, în aceleași timp cu alte zece de descinderi efectuate la diferite instituții din județele Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Hunedoara, Timiș. Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu. Prejudiciul în dosar este estimat la 2 milioane de euro.

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurorul de caz de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, efectuează peste 100 de percheziții în 25 de județe și București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin infracțiuni de fals în serviciu”, a informat Inspectoratul General al Poliției Române.

Potrivit aceleiași surse, din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul unităților publice. Totodată, s-ar fi făcut plata mai multor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate. Achizițiile în cauză au fost făcute de la societăți comerciale fără personal angajat și sunt administrate de aceleași persoane. Vizate de cercetări sunt unități teritorial administrative, instituții de învățământ și alte instituții publice.