Performanță a elevilor de la ”Ecaterina”: Zece informaticieni, calificați în finala unui concurs internațional de calibru

 

Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu a anunțat calificarea, în premieră, la etapa finală a concursului American Computer Science League, organizat în Statele Unite ale Americii. Zece tineri informaticieni de la colegiul gorjean vor intra în competiție alături de peste 300 de echipe din întreaga lume. Coordonatorul ”lotului” este profesorul Ana Mihaela Runceanu.

Zece elevi din cadrul Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, coordonați de doamna profesor Runceanu Mihaela Ana, s-au calificat în etapa finală a concursului mondial American Computer Science League (ACSL).
Anul acesta va avea loc cea de-a 42-a ediție a concursului unde vor participa peste 300 de echipe din Statele Unite, Canada, Europa, Africa și Asia la diferite secțiuni.
Spre deosebire de Olimpiada de Informatică, la care participarea elevilor este individuală, la concursul ACSL participă echipe de elevi, din aceeaşi şcoală. Competitia este organizata pe categorii de vârste, fiind împărțita în 5 divizii: elementary, classroom, junior, intermediate si senior.
ACSL se desfăşoară în mai multe etape, primele patru fiind individuale şi desfăşurîndu-se online. Pe baza rezultatelor centralizate, echipele care reuşesc să obţină cel mai bun scor sunt invitate să participe la etapa faţă-n-faţă, numită All-Star, care de regulă are loc în Statele Unite ale Americii.
Având în vedere situația creată de virusul SARS – CoV 2, etapa internațională se va desfășura anul acesta on-line în data de 23 mai 2020. Initial, competitia trebuia sa se desfasoare la Academy of Aerospace and Engineering in Windsor, CT, SUA.

Menționăm numele elevilor noștri:

Junior Division
1. Robert Marius Cocoroadă
2. Mihai Runceanu
3. Lucia Bianca Tudorache
4. Adrian Constantin Lungu
5. George Gabriel Văduva

Intermediate Division
1. Alexandru Marian Ciobotea
2. Alex Dobrițan
3. Andrei Daniel Lungu
4. Dorel Cristian Șorop
5. Cristian Gabriel Vlădoiu”, se arată pe pagina de socializare a școlii.