Pericol public, Jandarmeria Gorj bate pe facebook! Un tânăr a fost amendat pentru postările de pe pagina sa

Jandarmeria Gorj a făcut pasul. Un pas care îi va afecta imaginea și îi va deveni povară. În timp, zi de zi, atunci când se va confrunta cu probleme, cetățeanul plătitor de taxe își va aminti preocupările celor de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj. Un tânăr a fost amendat pentru postările de pe pagina sa de socializare în baza unui articol de lege care aplicat în mediul virtual ar impune mii, zeci de mii, sute de mii de sancțiuni. Pe care Jandarmeria nu le dă, iar de aici o întreagă poveste care ar putea face deliciul oricărei instanțe de judecată. Există în Jandarmeria Gorj un departament ÎMPUTERNICIT să urmărească manifestările populației în mediul virtual? Legal, cu o misiune clară și ordine în acest sens? Dacă da, să se prezinte, să își facă publică activitatea, cu tot cu regulile care presupun desfășurarea ei. Până nu se clasifică și acest aspect. Sesizarea din oficiu NU ȚINE, asta poate deveni un instrument prin care Jandarmeria are posibilitatea de a exercita presiuni și instaura propria dictatură. De ce te sesizezi doar în cazul X, din moment ce internetul abundă în astfel de manifestări? Cu ce scop? Comandantul Eugen Țambrea nu realizează pe ce căi periculoase a pășit unitatea pe care o conduce, cât de vulnerabilă a devenit aceasta. Asta doar pentru a pune un copil la punct. 

Un suporter al echipei Pandurii a fost amendat de IJJ Gorj pentru că a afișat bannere pe stadion, mesaje ce făceau referire la activitatea Jandarmeriei. Mai mult, I.C.G., de 20 de ani, din Bălești, a primit și interdicția de a participa la activitățile desfășurate pe stadioane. Acesta, supărat pentru sancțiuni, a revenit cu mesaje pe pagina sa de facebook, iar de aici…surpriză: jandarmii i-au urmărit contul și I.C.G. a mai primit o sancțiune contravențională. ”A postat în mediul virtual, pe profilul personal din rețeaua facebook C.I.G., cu acces public, expresii vulgare la adresa instutuției Jandarmeriei Române, ca urmare a faptului că, în data de 25.08.2018, i-a fost aplicată sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competiții și jocuri sportive”, se precizează pe procesul-verbal trimis sancționatului. Ar fi bine de știut CÂTE SANCȚIUNI A APLICAT I.J.J. Gorj în momentul în care valuri de injurii la adresa Jandarmeriei au curs pe rețelele virtuale, după evenimentele din 10 august 2018. În cazul tânărului din Bălești, avem o amendă în valoare de 200 de lei la Legea 61/1991, art. 2, punctul 1. Acesta prevede”săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau instituțiilor publice”. Vulgarități, injurii, amenințări și alte aspecte din acest articol pot fi găsite la tot pasul pe internet. Se ocupă Jandarmeria Gorj de ele, s-a rezolvat cu siguranța cetățeanului pe stradă, cu ordinea publică? Sau stă jandarmul pe internet și îl vânează pe X sau Y pentru a-l pedepsi după voia inimii, în vreme ce la Albeni, la o manifestare publică, cu jandarmi în dispozitiv, un individ a lovit o femeie cu o sticlă peste față ? Trist, primul om care va avea o problemă își va aminti că undeva, în fața unui calculator, jandarmii gorjeni urmăresc pe internet anumite persoane. Iar el e singur, neputincios în fața adevăratelor necazuri. Cele care te lovesc cu bâta în moalele capului, îți fură portofelul sau te amenință cu cuțitul. De remarcat, sancțiunea aplicată pentru postările de pe facebook este asumată de un domn locotenent-colonel. Numele și gradul acestuia apar pe procesul-verbal, semn că Jandarmeria Gorj a încredințat o așa misiune importantă unui colonel în devenire. 

 

Articolul precedentSe anunță o nouă scumpire a gazelor. Pentru a patra oară în 2018
Articolul următorPesediștii gorjeni se ciomăgesc în văzul lumii: Cîrciumaru se prezintă rege, Weber spune că e port ilegal de coroană