Periculos! Vicele Tudor vrea să îl determine pe Romanescu să investească bani publici într-un serviciu delegat

Adrian Tudor a ținut să arate că Primăria Târgu Jiu ar trebui să investească pentru a fi rezolvate problemele cu apa din municipiu. Acesta a declarat, marţi, că Romanescu este responsabil pentru problemele care au apărut la robinetele târgujienilor. Mai mult, ar exista ceva interese ale unor grupuri în ceea ce privește Aparegio, Primarul i-a replicat lui Tudor, precizând nu găsește nicio logică în ceea ce spune viceprimarul.

Dă vină pe Aparegio că nu au utilizatorii casnici apa, dar Aparegio, conform legii, îţi aduce apa din punctul A în punctul B, dacă nu are apă nu poate s-o aducă, îţi aduce doar aer. Tu, ca primărie, trebuie sa faci investiţii, şi să faci puţuri. Dânsul spune că Guvernul PSD nu îi dă bani. Decât dezbateri publice, mai bine faci paparudă, ca să plouă. Aparegio nu poate să facă puţuri la Târgu Jiu, pentru că nici eu, ca acţionar Aparegio, nu aş fi de acord ca Aparegio din banii ei să facă puţuri la Turceni, de exemplu. Sunt mai mulţi acţionari la Aparegio, din banii tuturor nu poţi face investiţii la Târgu Jiu”, a afirmat viceprimarul.

Replica lui Romanescu a venit imediat. Primarul a declarat că subalternul său este deconectat total de la sarcinile de serviciiu, tocmai de aceea afirmaţiile sale nu ar avea legătură cu realitatea. Edilul a mai spus că se gândeşte serios să-l pună pe Adrian Tudor să gestioneze problemele pe care cetăţenii le întâmpina din cauza operatorului de apă şi canal.

Domnul Tudor, de un an şi jumătate, este absent în tot ceea ce se întâmplă legat de activitatea primăriei municipiului şi de relaţia pe care o avem cu societăţile comerciale. De aceea nici nu aş putea să văd o anumită coerenţă sau logică în ceea ce spune. Cred că sunt foarte mulţi oameni inteligenţi care înţeleg ce înseamnă un serviciu delegat. Noi, ca autoritate, ne-am delegat competenţele şi atribuţiile pe acest domeniu. Nimeni, cu scaun la cap, nu poate să gândească altcumva. Societatea respectivă trebuie să se ocupe de rezolvarea acestor probleme. Mă aşteptam de la domnul Tudor să vină şi să-i întrebe pe cei de la Aparegio, de ce nu se finalizează un proiect cu finanţare europeană care asta a presupus, îmbunătăţirea condiţiilor pentru cetăţenii din municipiului Târgu Jiu. Dacă asta doreşte, de mâine pot să-I deleg domnului Tudor sarcini legate de Aparegio. Să rezolve această problemă”, a precizat Romanescu.

Romanescu a mai spus că Tudor intră pe un teren minat, când vorbeşte de grupuri de interese.

Există anumite societăţi care în trecut au executat lucrări la Aparegio şi au fost în relaţii directe cu unul dintre viceprimari. Mai mult decât atat, există anumite dovezi că fratele domnului viceprimar s-a ocupat în trecut de consultanţa pentru centură. Aşa spune presa. Astăzi, cei care conduc destinele Aparegio sunt personaje care au fost asociate cu unul dintre viceprimarii de la Târgu Jiu”, a adăugat actualul edil.