Pildă supremă! Armata o evocă pe asistenta medicală și eroina națională Ecaterina Teodoroiu

În plină criză generată de pandemia de coronavirus, Ministerul Apărării Naționale a evocat-o pe gorjeanca Ecaterina Teodoroiu, EROINA NAȚIONALĂ, reamintind faptele sale de vitejie. Armata scoate în evidență activitatea de asistentă medicală a Cătălinei din Vădenii Gorjului, prezentând viața sa drept o pildă pentru actuală generație.

Sunt români care au avut un impact atât de mare pentru oamenii din timpul în care au trăit, încât, pentru întreaga istorie, au rămas sub numele de EROI.
Povestea Ecaterinei Teodoroiu e atât de cunoscută, dar azi poate că ar trebui să o citim din nou. De ce? Pentru că e despre haina de medic, despre a nu renunța, despre cinstirea celor care au dat tot la momentul când țara tremura.
Ecaterina Teodoroiu a activat ca asistentă medicală pe front, în Primul Război Mondial, o perioadă foarte dificilă, din toate punctele de vedere. A cerut să fie transferată la o unitate de combatanți, a fost luată prizonieră, a evadat și a fost rănită de două ori. A participat la bătălia de la Mărășești și a murit comandând un pluton de infanterie, la 23 de ani.
Asta e povestea pe scurt a eroinei. O poveste care este și trebuie să fie sursă de curaj și abnegație”, a arătat MAN.

Comunicatorii Armatei Române au relatat întreaga istorie a Ecaterinei Teodoroiu, un reper militar și social în această perioadă.