Polițist local, băut la volan. Romanescu: Nu tolerez! Se poate ajunge la desfacerea contractului de muncă

Claudiu Breazu, salariat al Poliției Locale Târgu Jiu, a fost surprins băut la volanul mașinii personale, în timpul serviciului, în noaptea de luni spre marți. Acum, pe lângă alte mari necazuri, printre care și pierderea soției, decedată într-un accident rutier, polițistul local riscă, alături de răspunderea penală, chiar concedierea.

La data de 17 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au depistat, în trafic, un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Targu-Jiu, in timp ce conducea autoturismul personal pe Bulevardul <<Constantin Brâncuși>>, din municipiul Târgu Jiu, având o concentrație de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului”, a transmis IPJ Gorj.

Romanescu: E o faptă extrem de gravă

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a fost categoric în caz, arătând că nu va accepta asemenea abateri. Comisia de disciplină va analiza cazul, iar edilul reamintește și subliniază, totodată, că în cazul lui Breazu mai există sesizări.

 

E o faptă extrem de gravă din două motive: era în timpul orelor de program și conducea propriul autoturism sub infulența băuturilor alcoolice. E clar că sesizarea va ajunge la Comisia de disciplină și, presupun, că se va deschide un dosar de cercetare penală. Nu voi acceptă niciodată abateri în privința acestor aspecte. Este mesajul pe care îl transmit celor care fac parte din Comisia de disciplină de la nivelul Primăriei Târgu Jiu, sperând că nu se vor mai repeta astfel de lucruri la nivelul autorității pe care o conduc. Din ceea ce știu există două sesizări anterioare la Comisia de disciplină și încă un dosar pentru lovituri pe care le-a aplicat unei persoane pe raza municipiului Târgu Jiu. Sunt multe aspecte de netolerat. Cred că se poate ajunge la desfacerea contractului de muncă”, a spus primarul.