Polițist român, reținut după un flagrant în care a luat 400 de euro mită

 

Un agent de poliţie din cadrul  IPJ Galați a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant luând mită, în schimbul banilor el urmând să rezolve favorabil un dosar penal de furt.

Flagrantul a fost organizat luni, 23 august, salariatul MAI fiind prins imediat după ce a primit 400 de euro de la principalul suspect de comiterea furtului. Direcția Generală Anticorupție (DGA) precizează, într-un comunicat, că lucrătorul de poliție ar mai fi primit 3000 de euro mită în aceeași speță.

În fapt, poliţistul, agent şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi – Poliţia Municipiului Galaţi – Secţia 5 Poliţie Galaţi, în timp ce era în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, având în instrumentare un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt, faptă săvârşită de către persoana menţionată anterior, i-a pretins acestuia şi a primit suma de 3.000 de euro în vederea soluţionării favorabile a dosarului penal. În continuare, nefiindu-i soluţionat dosarul până la această dată, în urma discuţiilor dintre cele două persoane, s-a stabilit o nouă întâlnire pentru a discuta modul în care va fi soluţionat cazul penal. Cu această ocazie, poliţistul a acceptat suma de 400 de euro în vederea tergiversării cercetărilor în cadrul dosarului penal, în ideea de a indica un alt făptuitor faţă de care să se continue cercetările”, a transmis DGA.