Polițiști din Dolj și Vâlcea, verificări pe drumurile Gorjului. 29 de permise reținute în doar două ore

Acțiune de amploare ce a vizat circulația pe drumurile din Gorj, verificări la care au participat și polițiști din județele Dolj și Vâlcea.

În urma controalelor, care s-au desfășurat miercuri, în orele 18:00-20:00, au fost reținute 29 de permise de conducere și s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 73.540 de lei.

La data 4 august a.c., în intervalul orar 18:00-20.00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, cu sprijinul polițiștilor Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Vâlcea și Dolj, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au participat la o acțiune comună în județul Gorj, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră și pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente.

 

În cele 2 ore, polițiștii au aplicat 197 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 73.540 lei, din care 99 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 

De asemenea, a fost luată măsura sancționării contravențională față de 14  bicicliști, 11 pietoni, 2 sancțiuni pentru conducerea sub influența alcoolului, iar 72 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

 

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 29 permise de conducere, din care 20 pentru depășirea limitelor legale de viteză”, a transmis IPJ Gorj.