Polițiști reținuți! Sute de euro șpagă pentru a scăpa de carantină

Banul rămâne o tentație fantastică și în perioada pandemiei. Doi poliţişti de frontieră au fost reţinuţi pentru luare de mită şi comiterea altor infracţiuni, după ce au lăsat şapte cetăţeni români care veneau din Germania să treacă drept “conducători de autovehicule de transport marfă”, pentru a evita intrarea celor din urmă în carantină. Una dintre persoane nici măcar nu deţinea permis de conducere. Pentru câteva sute de euro, cei doi agenţi au considerat că pot pune în pericol o mulțime de persoane.

În urma unei operaţiuni desfăşurate de ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, au fost identificaţi doi agenţi de poliţie de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea – Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş – Punctul de Trecere al Frontierei Borş, care la data de 10 aprilie 2020, prin Punctul de Trecere al Frontierei Borş, au efectuat formalităţile intrarea în România pentru şapte cetăţeni români, care veneau din Germania. (…) Unul dintre agenți a pretins și primit de la 4 persoane suma de 200 euro, motiv pentru care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, fals în declarații și zădărnicirea combaterii bolilor. Cât privește pe cel de-al doilea agent, întrucât a dispus aceeași măsură față de alte trei persoane, dintre care una nu deține permis de conducere, menționând că sunt conducători de autovehicule transport marfă cu capacitate mai mare de 2.4 tone, este cercetat pentru abuz în serviciu, fals informatic, fals în declarații și zădărnicirea combaterii bolilor” se arată într-un comunicat MAI.

În cele din urmă, toate cele şapte persoane au fost introduse în carantină instituţionalizată, unde au rămas până la data de 25 aprilie. Din fericire, niciuna dintre persoane nu a fost confirmată ca fiind pozitivă cu noul tip de coronavirus. Faţă de cele şapte persoane se efectuează cercetări pentru infracţiunile de dare de mită.