Polonezii insistă: Vor să investească în sere și să producă roșii la Târgu Jiu

O delegație a companiei din Polonia care vrea să investească în sere la Târgu Jiu a avut un nou contact cu autoritățile municipale. Aceștia vor să producă roșii și sunt interesați să cumpere 50 de hectare de teren în nordul orașului. Primăria deține doar 27 de hectare, suprafața care va fi scoasă la licitație, oricine putând să participe.

Au venit cu acționarul majoritar din societatea respectivă și cu o echipă de 7 oameni pentru a putea demara investiția de la Tg-Jiu. Termenul corect este 1 ianuarie 2022, până la clarificarea situației juridice a terenului, scoaterea la licitație. Au făcut precizarea că vor să achiziționeze terenul. La licitație poate participa oricine, nu doar această societate. Nu vom demara procedura până nu vom avea o scrisoare de intenție, în care să ni se prezinte exact etapele pe care doresc să le deruleze în vederea realizării investiției și numărul de angajați. Au nevoie de 50 de ha de teren și le-am spus că există posibilitatea ca, de la persoanele fizice sau juridice să achiziționeze întreaga suprafață, pentru a putea produce roșii la Tg-Jiu”, a declarat primarul Romanescu. 

Compania în cauză, Citronex, este unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane și roșii la nivel global.

 

1000 de noi locuri de muncă în activitatea de producție se vor înființa la Târgu Jiu, cunoscutul grup polonez CITRONEX fiind deja interesat, pentru început, de achiziționarea a 22 de hectare de teren în zona Ciocârlău. Aici se vor înființa sere pentru cultivarea de roșii, solariile urmând să aibă activitate tot anul.
În următorii ani, societatea dorește să ajungă până la 50 de hectare cultivate, urmând ca inițial să angajeze 250 de persoane, iar la atingerea obiectivului menționat să aibă deja 1000 de salariați de aici.
Este o investiție importantă, de care avem nevoie, mai ales prin prisma noilor locuri de muncă. Modernizarea orașului, investițiile pe care noi le facem în infrastructură, transformă municipiul într-o localitate tot mai atractivă pentru investitori. Creșterea numărului de locuri de muncă și încurajarea concurenței duc la creșterea salariilor din toate domeniile. Toate proiectele pe care le derulăm au ca scop transformarea municipiului Târgu Jiu într-o localitate modernă, dezvoltată, care să concureze cu cele mai importante municipii din vestul țării”, a transmis primarul, în urma discuțiilor.