Pomina lumii! Munții de gunoaie ia proporții sub camerele video ale primăriei

Situație de neacceptat la Rovinari, județul Gorj, unde o cameră video amplasată de autoritatea locală ”supraveghează” grămezile de resturi menajere aruncate lângă ghenele de gunoi. Se întâmplă pe Aleea Școlii, lângă Școala Generală numărul 1, mai exact peste stradă de instituția de învățământ. Primăria din localitate a alocat anul acesta 70.000 de lei pentru realizarea unui sistem modern de monitorizare a urbei, prin instalarea a 30 de camere video, tocmai cu scopul de a descoperi și a corecta neregulile din oraș. Și, totuși, se pare că nimeni nu vede, nu este preocupat de situația de pe stradă.

”Pentru că ne pasă de siguranța cetățeanului și de drumurile publice, Primăria Rovinari a instalat un număr de 30 de camere de supraveghere care au fost montate în zone intens circulate, intersecții, locuri de joacă, parcări. Astfel, suprafața monitorizată a ajuns la 70% din suprafața locuită a orașului”, scria, pe pagina sa de facebook, primarul ALDE Robert Filip. 

Acesta vorbea despre și depistarea infractorilor, apreciind că investiția va duce la creșterea nivelului de siguranță și confort în urbe.

”Sunt probleme legate de vandalism, de oameni care aruncă mizerii pe jos, care strică, perturabarea liniștii publice. Și atunci am hotărât să facem treaba asta cu niște camere pe fibră optică, 4K, ca să se vadă mai bine”, mai declara edilul.

 

Articolul precedentTârgu Jiu: Și elevii de liceu ar putea beneficia de gratuitate pe traseelee Transloc
Articolul următorRomanescu, blocat din nou! Majoritatea nu a votat reducerea numărului șefilor de la Poliția Locală