Ponta: Cel mai mare cost din istorie. Dobânda la cele 3 miliarde împrumutate este de 2,2 miliarde

Victor Ponta, deputat Pro România de Gorj, a criticat în termeni duri împrumutul de 3 miliarde de euro, afirmând că are cel mai mare cost din istoria României. Fostul premier susține că se va plăti o dobândă uriașă, și asta pentru creditul nu a vizat proiecte, ci este destinat cheltuielilor curente.

”Pe lângă valoarea sumei, cu siguranță este mai mare împrumut luat într-o singură zi de România, 3 miliarde de euro, este cel mai lung termen, 30 de ani, și are cel mai mare cost din istoria României (…) Azi, când vorbim, o să plătim o dobândă de 2,2 miliarde pe parcusul creditului”, a declarat, potrivit Agerpres, Ponta.

Liderul Pro România a precizat că România putea să contracteze acest credit la jumătate din dobândă, cu condiția ca destinația sa să fi fost un proiect.

”Dacă am fi avut un proiect pentru care să cerem banii, am fi putut să ne împrumutăm de la instituțiile financiare internaționale, de la BEI, de la BERD, cu dobândă la jumătate, poate mai puțin de jumătate. (…) Din păcate, așa cum știți, cei 3 miliarde sunt pentru cheluieli curente, adică pensii, salarii și alte cheltuieli. Se duc, nu rămâne nimic în urma lor. Rămâne doar o datorie de 5,2 miliarde”, a mai spus deputatul.