Ponta ar intra într-un nou executiv și condiționează sprijinul moțiunii: Dacă o fac, trebuie să vină la guvernare

Victor Ponta, lider Pro România și deputat de Gorj, este gata să intre la guvernare cu partidul pe care îl conduce. Acesta a spus marţi seara, la Digi 24, că este un om de stânga şi va vota un guvern de stânga, iar o moţiune de cenzură va primi sprijinul Pro România numai în condiţiile în care opoziţia merge în Parlament cu un premier desemnat şi un program de guvernare până la alegeri.

‘Moțiuni de cenzură am tot avut, ultima prin iunie. A fost o chestie total neserioasă. Acum lucrurile s-au schimbat. Acum, dacă fac moțiunea, trebuie să vină la guvernare. (…) Sprijinim noi, cei de la Pro România, probabil şi cei de la ALDE, cu care vom fi împreună în Parlament, sprijinim orice soluţie bună care să rezolve criza cât mai repede. Ideea să te arunci într-o piscină şi după aia să vezi dacă este apă în ea, nu mi se pare responsabilă. Pro România e gata să susţină un alt guvern, să intre cu miniştri, dacă trebuie, doi-trei dintre ei. Un guvern de 14 luni e mai bun decât o criză de şase luni”, a spus Ponta.

Fostul premier le sugerează celor de la PSD o reformă internă în urma căreia partidul să se reaşeze cu oameni competenţi pe scena politică şi la guvernare.

”Nu sunt dintre cei care strigă moarte PSD. Dacă PSD se poate regenera, dacă scapă de oamenii răi pe care îi are în frunte, poate să aducă din nou profesionişti să guverneze bine. De ce să mă tem de asta? E un lucru bun pentru România”, a precizat deputatul de Gorj.

Articolul precedentFostul pandur Tudoran, nemaidorit de Pancu la Rapid
Articolul următorAccident! Greşeală banală, tânără transportată la spital