Ponta crede că Dăncilă va fi în lupta pentru Cotroceni: PSD nu își va lăsa niciodată liderul să nu candideze

Partidul Social Democrat îşi va anunţa marţi candidatul pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an. Viorica Dăncilă, liderul PSD, s-a întâlnit luni cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, însă, cel puțin pentru moment, nu a obținut susținerea acestora pentru importanta bătălie politică. În urma discuțiilor, liderul Pro România, Victor Ponta, pare convins că Dăncilă va fi desemnată candidatul PSD pentru Cotroceni, în cadrul Comitetului Executiv Național al partidului de marți.

”Mâine (marți n.red.) este CEx, se vor lupta două doamne (Dăncilă și Firea n.red.). Mie mi-e clar ce se va întâmpla, pentru că am trecut prin chestia asta. (…) PSD nu își va lăsa niciodată liderul să nu candideze. (…) Nu va scăpa doamna Dăncilă, ea va fi candidatul. Eu cred că va candida. Eu cred că CEx o va susține pe Dăncilă, că este liderul partidului și cred că va candida”, a spus Ponta, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea a anunțat, tot luni, că nu va aborda alegerile prezidențiale din postura de candidat indepentent și, probabil, o să solicite girul colegilor din PSD, chiar în Comitetul Executiv Național.