Ponta nu este convins că PSD va depune moțiune de cenzură: E o glumă proastă. Azi l-am întrebat pe Ciolacu, chiar o depui sau nu?

Victor Ponta, lider Pro România și deputat de Gorj, a ironizat, miercuri seara, la B1 TV, anunțul PSD, potrivit căruia social-democrații vor depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban, luni, 17 august. Aflat în studiourile televiziunii bucureștene, Ponta a reacționat ironic: ”Iar a anunțat?”.

E o glumă proastă. Sunt trei luni de când auzim că se depune? Azi l-am întrebat și eu pe domnul Ciolacu, chiar o depui sau nu? Ca să știu. Hai să vedem când o dezbatem, când o votăm!’‘, a spus liderul Pro România.

Întrebat dacă un astfel de act politic are șanse de reușită, în acest moment, fostul premier a precizat că totul depinde de poziționarea UDMR. Totodată, deputatul de Gorj crede că în cazul în care liberalii vor fi demiși, la Palatul Victoria nu trebuie să ajungă un guvern PSD, punct de vedere comun cu al președintelui Iohannis.

Nu știu. Dacă UDMR o votează, 100% trece. Dacă nu o votează, probabil că nu trece, pentru că noi, Pro România și grupul PSD, n-avem împreună 233 (n.r. – de voturi în Parlament). Problema e următoarea. Aici o să fiu de acord și cu domnul Iohannis, care a zis că nu va fi guvern PSD – da, și eu cred că nu trebuie să fie un guvern PSD”, a precizat Ponta.