Ponta nu vrea la guvernare, nici fuziune cu PSD-ul

 

Victor Ponta, lider PRO România și deputat de Gorj, a criticat dur, marți seara, modul în care guvernul liberal gestionează coronacriza. Acesta crede că echipa de la Palatul Victoria trebuie îndepărtată, însă nu propune preluarea puterii de partidele din opoziție, ci un guvern de  uniune națională.

 

Cred că ar fi cât mai bine pentru România ca imediat după ce ieșim din starea de urgență, cât mai repede, săptămâna viitoare, luna viitoare, să avem un guvern de uniune națională, un guvern de criză. (…) Asta ar însemna o moțiune de cenzură, dacă (Ludovic Orban, n.r.) nu își dă demisia. Am votat în februarie și aș vota din nou, pentru că eu cred că ne îndreptăm către o direcție greșită care ne va costa foarte mult”, a declarat, la Antena 3, Ponta.

Totodată, fostul președinte al social-democraților exclude o fuziune PRO România cu PSD, arătând că se poate constitui un alt ”USL”:

O împăcare, bineînţeles, fuziune, nu. Sunt în PRO România, am tot respectul pentru votanţii PSD şi pentru foarte mulţi oameni din PSD, aşa cum am pentru oameni din alte partide. (…) Cred că în 2024 o să fie un nou USL, care va învăţa din greşelile primului USL şi nu le va mai repeta”.