Ponta și Tăriceanu au bătut palma. PSD nu a vrut o alianță cu Pro România și ALDE

Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE, și-a dorit o alianță cu PSD și Pro România, formulă în care să se abordeze alegerile parlamentare. Acesta a arătat că a fost mai mult decât insistent în ideea realizării parteneriatului politic pomenit însă demersul să nu a avut succes.

 

Am pledat mai mult decât insistent, am pledat cu ardoare pentru realizarea unei alianțe cu PSD și Pro România, având convingerea că am fi putut obține la alegerile parlamentare cel mai mare scor. Acest lucru nu ar fi însemnat în mod automat ca președintele să dea acestei alianțe mandatul de formare al guvernului, deci să desemneze primul-ministru, pentru că știm dorința lui Iohannis și sigur că ar fi dat mandat unui reprezentant al PNL. O astfel de alianță ar fi reprezentat o forță politică redutabilă, inclusiv în Parlament, unde nu am fi putut să fim ocoliți sau săriți. (…) Acestea au fost argumentele principalele, de ordin politic. Nu am discutat în niciun fel chestiuni legate de ponderea partidelor pe listă, ca să se spună că ne-am fi împiedicat în negocieri de aceste chestiuni lumești”, a declarat Tăriceanu.

Politicianul a dezvăluit că a găsit înțelegere la Victor Ponta și, împreună, vor căuta să constituie o opoziție puternică.

Și, totuși, decizia este cea pe care o știți, anunțată de PSD. Eu o deplâng. Nu-mi rămâne să vă spun decât că am discutat și cu Victor Ponta. Este hotărât ca împreună să găsim o formulă prin care să realizăm o opoziție solidă, puternică – chiar dacă suntem mai mici decât PSD, față de actuala putere din România, care are tendințe să monopolizeze instituțiile și pârghiile de putere’‘, a adăugat liderul ALDE.