Ponta, susținut de PSD la prezidențiale? Ciolacu vorbește despre Firea, cu șeful Pro România în propoziție

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, este tot mai activ în așteptarea Congresului în cadrul căruia va fi aleasă o conducere statutară a partidului. Până atunci, șeful social-democraților inițiază colaborări cu ALDE și Pro România, în discuții fiind chiar o alianță.

Astăzi, parte din parlamentarii ALDE s-au afiliat PSD, este un pas important. Am discuții cu Victor Ponta zilnice. Nu există solicitări, vorbim principii”, a precizat Ciolacu.

Odată constituită o alianță, aceasta va trebui să desemneze un candidat comun pentru alegerile prezidențiale. Victor Ponta, președintele Pro România și deputat de Gorj, și-a anunțat deja intenția de a candida, iar Ciolacu a încercat să dribleze o poziționare fermă, preferând, diplomatic, să facă trimiteri la Gabriela Firea, om care îl poate sprijini mult la Congresul PSD.

Este unul dintre punctele pe care le discutăm, mi-a și spus că și-a anunțat candidatura din postura de președinte al PRO România. Dacă vom face parte dintr-o alianță, este decizia alianței. În acest moment, cred că cel mai bun candidat din punct de vedere al PSD la această atât de înaltă funcție este de departe Gabriela Firea”, a declar liderul social-democraților.