Prăpăd la Gorj! Cu 1,27 și 0,98 la mie, fără frică, la volan

La volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Polițiștii au mari probleme cu persoanele care se urcă băute la volan, numărul acestora fiind într-o continuare creștere.

La data de 3 martie a.c., polițiști din cadrul Secției 9 Poliției Rurală Novaci au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Bengești Ciocadia, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității având o concentrație de 0,98 mg/l alcool în aerul pur expirat.

De asemenea, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 46 de ani, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe Calea Tismanei, din localitate, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a informat IPJ Gorj.

Polițiștii gorjeni au mai anunțat două cazuri asemănătoare, ambele situații identificate pe raza municipiului Târgu Jiu, în noaptea de 4/5 martie. Un tânăr de 38 de ani, din localitate, a fost surprins la volan pe strada Traian, cu o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, în celălalt caz fiind vorba tot de un bărbat, de 57 de ani, din municipiu, la volan cu o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.