Preferă frigul! Poliţiştii locali nu pot convinge persoanele fără adăpost să meargă la ”Casa Iris”

Poliţiştii locali din Târgu Jiu caută să depisteze persoanele fără adăpost de pe raza municipiului, oameni predispuşi la probleme medicale serioase din cauza temperaturilor scăzute. Din păcate, mulţi dintre cei aflaţi în situaţia de a dormi în frig refuză internarea la ”Casa Iris”.

Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, mai ales pe timp de noapte, la nivelul Poliției Locale Târgu Jiu s-a dispus intensificarea acțiunilor pentru identificarea persoanelor fără adăpost și luarea măsurilor de protejare a vieții și sănătății acestora, prin îndrumarea către Centrul Social de Urgență pentru Persoanele Fără Adăpost ”Casa Iris”, pus la dispoziție de către Primăria Municipiului Târgu Jiu, în vederea evitării riscului de hipotermie și a acordării îngrijirilor necesare.

Astfel, începând cu luna noiembrie 2019, până în prezent, pe raza municipiului Târgu Jiu au fost depistate 10 persoane fără adăpost, dintre care două femei și opt bărbați. Precizăm faptul că majoritatea persoanelor au refuzat internarea la ”Casa Iris”, iar în cinci cazuri a fost solicitat serviciul de ambulanță pentru îngrijiri medicale.

Facem un apel către cetățenii municipiului Târgu Jiu, în cazul în care observă persoane fără adăpost, să apeleze numărul de telefon 0253/225 434, disponibil 24 de ore din 24”, a informat Poliţia Locală Târgu Jiu.