Presă austriacă: România a început să blocheze participarea Austriei la reuniunile NATO

 

România blochează, din câte se pare, participarea Austriei la reuniuni ale NATO, transmite sâmbătă agenţia APA, relatează Agerpres.
Doi ofiţeri ai armatei austriece aşteaptă de săptămâni acreditarea pe lângă Alianţă. Accesul lor ar fi întârziat de România, care ar fi solicitat un timp de gândire.
Conform unor știri ale publicaţiilor austriece Salzburger Nachrichten şi Oberösterreichischen Nachrichten apărute sâmbătă, citate de APA, este dat ca sigur că este vorba despre o replică la veto-ul Guvernului federal de la Viena faţă de aderarea României la spaţiul Schengen.
Delegaţia României la NATO nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect pentru Salzburger Nachrichten.

Un purtător de cuvânt al NATO a evidenţiat, într-o declaraţie, aprecierea faţă de Austria ca partener de lungă durată al Alianţei şi a explicat:Contăm pe România şi Austria să îşi rezolve orice probleme bilaterale ar putea afecta munca ofiţerilor austrieci în posturi NATO”.

 

Răspunzând unei solicitări a APA, Ministerul de Externe austriac a transmis că România a cerut mai mult timp pentru decizia sa cu privire la detaşarea voluntară a doi ofiţeri ai armatei austriece la cartierul general al NATO, mai precis o prelungire a termenului până la mijlocul lui octombrie. Detaşarea voluntară trebuie aprobată de toate cele 31 de state aliate.
Articolul precedentGorj: Încă un tânăr cercetat pentru conducerea autoturismului sub influența drogurilor
Articolul următorTârgu Jiu: Dat în urmărire după ce și-a înjunghiat amicul