Președintele Austriei: România şi Bulgaria sunt pregătite pentru aderarea la Schengen

 

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, susține că este foarte important să fie controlate frontierele externe şi să se ştie cine intră în ţară, dar consideră că România şi Bulgaria sunt pregătite să adere la Schengen.

 

Bineînţeles că trebuie să ştim cine intră în UE şi în Austria, cine cere azil. Şi bineînţeles că UE trebuie să îşi controleze frontierele externe. (…) România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen. Sunt îngrijorat de reputaţia Austriei în faţa partenerilor noştri europeni. (…) Atunci când companii bine-cunoscute din Austria, care activează cu succes în România, spun că sunt îngrijorate de actuala politică austriacă, aceste voci ar trebui luate în serios. Este vorba despre comenzi reale, cifră de afaceri reală şi locuri de muncă reale. Atât în România, cât şi aici, în Austria. În acest sens, sper că o soluţie poate ajuta în curând la calmarea lucrurilor”, a declarat preşedintele austriac.

Articolul precedentPreședintele Colegiului Medicilor: Nu ne permitem medici pentru toate spitalele din țară
Articolul următor25 Martie – Sărbătoare mare la ortodocși: Buna Vestire. Tradiții și obiceiuri: Ce trebuie să faci și să nu faci