Președintele CJ Gorj: Nu spun că vin din Italia

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, face un apel la gorjenii care vin de peste hotare, în special din zonele puternic afectate de coronavirus, să anunţe autorităţile. Amenzile sunt usturătoare pentru cei care nu declară acest lucru, iar ignoranţa unora dintre cetăţenii care se întorc în ţară poate fi o mare problemă pentru semenii lor. Cosmin Popescu a îndemnat şi personalul din vămi să facă un control mai amănunţit şi să pună în alertă factorii de decizie despre astfel de cazuri.

Sunt oameni care vin mai ales din zona Italiei şi care nu declară. Avem o relaţie apropiată cu primarii, cu consilierii locali, cu posturile de poliţie, şi am identificat anumite persoane care au venit de acolo fără a spune. Toate persoanele care vin din Italia, obligatoriu trebuie să intre în carantină. De asemenea, persoanele care vin din Zona Galbenă vor trebui să intre în autoizolare 14 zile”, a spus Cosmin Popescu la Radio Infinit.

De altfel, primarii din Gorj desfășoară adevărate campanii pentru depistarea celor care se întorc în țară și nu urmează regulile impuse. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate peste 3.700 de teste.