Președintele de la județ s-a luat la trântă cu deputatul Vîlceanu. Doi se ceartă, dar bani la primării ”când s-o coace”

Cosmin Popescu îşi menţine părerea că rectificarea bugetară va rezolva problemele primăriilor din judeţ. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a declarat, luni, că sumele prevăzute de Guvern pentru UAT-uri se încadrează într-o primă etapă şi, cel mai probabil, banii s-au acordat şi în funcţie de situaţiile neprevăzute. “Este o primă rectificare, aşa cum ştiţi, şi anul trecut au fost mai multe rectificări în cascadă. Rectificarea a fost afectată, poate, şi de sumele alocate judeţelor din ţară afectate de calamităţi, pentru că dacă nu erau acele lucruri, cu siguranţă suma din TVA pentru descentralizare era mult mai mare. Aşteptăm încasările lunilor iulie-august după care vom beneficia, cu siguranţă, de o nouă rectifiare pentru că, în fiecare an, nicio unitate administrativ teritorială nu a fost pusă în imposibilitatea de a-şi duce la bun sfârşit proiectele şi funcţionarea”.

Cosmin Popescu a avut o replică tăiosă şi pentru Dan Vâlceanu, după ce deputatul PNL i-a cerut demisia pe motiv că primarii nu vor avea bani să-şi ducă la bun sfârşit proiectele. “Să ne explice cu ce a ajutat judeţul Gorj în doi ani de mandat”, a spus şeful de la CJ. “Am văzut şi discuţia vizavi de proiecte. L-aş invita să-mi spună exact ce proiect ale unor UAT-uri din judeţul Gorj a fost afectat acum când vorbim de rectificare, dar vreau cu titlu, cu sumă şi cu perioadă de derulare. Dacă vorbim de PNDL2, pe care domnul deputat l-a contestat foarte mult de-alungul timpului, nu cred că vreun primar va plăti, în următoarea perioadă de timp, cofinanţarea legală la care s-a angajat, având în vedere că doar 60% din primari au, la această dată, încheiate contracte de execuţie, proiectare şi vorbesc de lucrările de infrastructură. Nimeni nu este în imposibilitate de a-şi achita contribuţia legală de cofinanţare pentru viitor. Cu siguranţă, Guvernul României va găsi soluţia, ca de fiecare dată, pentru aceste UAT-uri care au nevoie de cofinanţare, pentru fonduri guvernamentale şi fonduri europene”, a afirmat Popescu.

Vâlceanu a declarat, vineri, că 25 de localităţi din judeţul Gorj nu vor primi bani la rectificarea bugetară, iar alte 17 vor primi mai puţin de 100 de mii de lei, cele mai multe sume fiind modice.

Articolul precedentJegul din sufletul troglodiților pudibonzi
Articolul următorMinoră, de negăsit după ce a plecat la o mătușă. Tatăl cere ajutorul