Presiunile patronatelor: Se cere tăierea ajutoarelor sociale şi liber la muncă pentru străini

Membrii celei mai mari organizații patronale a IMM-urilor din România cer guvernanților să taie ajutoarele sociale acordate unor persoane apte de muncă și să elimine pragurile ce stabilesc anual numărul lucrătorilor străini pe care firmele îi pot angaja, din afara Uniunii Europene. Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a prezentat câteva măsuri solicitate Guvernului pentru soluționarea crizei forței de muncă:

  •  ”Vrem un soi de <<amenințare>> continuă cu privire la modificările legislative asupra celor care sunt apți de muncă, dar primesc prestații sociale. De ce nu se fac? Aici, de fapt, e marele semn de întrebare. Poate că există interes politic. Deci ministrul de Finanțe să nu ne mai <<amenințe>> că le face. Pur și simplu să se facă! La următoarea ședință de guvern să le pună în practică.”
  • ”Vrem eliminarea contingentelor, nu înțelegem de ce există acestea”, a spus Jianu, referitor la doleanța prin care se solicită eliminarea limitelor ce privesc lucrătorii din afara UE. Pentru anul 2018 Guvernul permite aducerea a cel mult 7.000 de lucrători din statele terțe, pentru toată economia românească.
Articolul precedentAfaceriștii Bâlteanu și Diaconu pierd parcarea de la Piața Centrală! Primăria va administra terenul din fața Rodna
Articolul următorSe deschid noi fronturi pentru apărarea CEO. Minerii, pregătiți de proteste extreme