Pricopie, propunerea de premier PSD – Pro România, apropiat de Iohannis și curtat instituțional de Soros

La scurt timp după votul prin care Guvernul Orban a fost doborât, Marcel Ciolanu, președintele interimar PSD, a ieșit în fața jurnaliștilor și a prezentat numele celui ce va fi propus în tandem cu Pro România pentru funcția de prim-ministru: Remus Pricopie. Fost ministru al Educației în guvernul Ponta, Pricopie pare să fi fost opțiunea Ciolacu – Ponta anterior moțiunii de cenzură, fiind greu de crezut că a fost luat în calcul și confirmat într-un timp atât de scurt, imediat după votul din Parlament.

Mergem cu o singură nominalizare la Guvern, în persoana lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru al Educației, un pro-european și un pro-american”, a declaratCiolacu, care a mai vorbit despre o posibilă alianță electorală cu partidul lui Ponta.

Remus Pricopie este la al doilea mandat de rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (fostă Ștefan Gheorghiu) după ce anterior a deținut funcția de decan în două rânduri. Președintele Klaus Iohannis i-a acordat, în 2019, Ordinul Național ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Imediat după anunțarea persoanei desemnate, deputatul social-democrat Liviu Pleșoianu a reacționat furibund:

Ciolacu, pe Pricopie să-l votați tu și Ponta! Incredibil! Pricopie e cel care a organizat mizeria aia de <<dezbatere>> a lui Iohannis în campania pentru prezidențiale. Pricopie e cel pe care l-a decorat Werner după alegere. Pricopie e cel care conduce Academia de Științe ale Securității Naționale, înființată și condusă înainte de George Maior! Pricopie e recorul SNPSA, universitate care tocmai a fost invitată oficial de Soros în rețeaua sa! Pricopie a fost membru al comisiei care a decis că marele Codlea poate fi conferențiar. În această măreață calitate, Pricopie a zis așa: <<Dosarul a fost foarte bun, iar Florian Codlea are o experiență didactică de ani buni. A predat mulți ani la Academia Națională de Informații având calitatea de lector și cadru didactic asociat>>”.

—————————————————————————————————————————————–