Primă sentință! Verdict în cazul tânărului care și-a omărât în bătaie tatăl

11 ani condamnare pentru uciderea tatălui său. Tânărul de 23 de ani, din Ciuperceni, care în vara anului trecut și-au ucis tatăl, în vârstă de 50 de ani, a primit o condamnare în primă instanță la Tribunalul Gorj.

Potrivit deciziei judecătorilor, inculpatul va trebui să execute 11 ani de închisoare pentru omor. Reamintim, tânărul și-a omorât în bătaie părintele după care a sunat autoritățile și a semnalat că tatăl său a căzut dintr-un pom.

Redăm câteva aspecte din rechizitoriul întocmit de procurori:

S-a reținut, din probatoriul administrat până în prezent, că în seara zilei de 19 august, în jurul orelor 20.00, în timp ce se aflau în curtea locuinței din comuna Ciuperceni, sat Vârtopu, județul Gorj, pe fondul consumului excesiv de alcool, inculpatul a exercitat acte de violență fizică asupra tatălui său, lovindu-l în mod repetat în zona capului și a corpului cu pumnii, picioarele, precum și cu obiecte contondente, respectiv o coadă de topor și cu muchia unei sape, chiar și după ce victima căzuse la nivelul solului și a încetat să mai opună rezistență…

Victima a fost transportată la Spitalul Motru, însă medicii nu au mai putut-o salva.