Primăria, nevoită să irosească alţi bani pentru spoirea betonului amprentat

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este decis să schimbe faţa centrului pietonal. Investiţia făcută în 2008 s-a dovedit a fi printre cele mai mari eşecuri ale fostei administraţii, iar nota de plată continuă să vină pe adresa municipalităţii. Din păcate, pentru moment, există doar soluţii pe termen scurt, dar Romanescu a anunţat că autorităţile locale lucrează la un proiect care presupune înlocuirea betonului amprentat cu piatră cubică.

Anul acesta, cu centrul municipiului Târgu Jiu, vom face acelaşi lucru pe care l-am făcut de 10 ani, o reabilitare uşoară. Astăzi, se lucrează la trecerea de la acel proiect, cu cimentul amprentat, pus de predecesorii mei, la piatră cubică, la ce trebuia pus din prima fază. Dorin Ştefan, cel care a realizat proiectul iniţial pentru Calea Eroilor, va participa la licitaţie”, a declarat primarul la Gorj TV.

Situația este una foarte grea, în contextul în care, spre exemplu, Primăria Târgu Jiu are alocate 5 milioane de euro în acest an pentru toate investiţiile.

“Primăria municipiului Târgu Jiu trebuie să vină, în fiecare an, cu aproape 2 miliarde pentru reabilitarea unui paviment realizat de firma Polaris. 200 de miliarde a cheltuit Primăria Târgu Jiu, deşi a avut ca soluţie piatra cubică. Sunt obiective pe care acum Primăria municipiului nu şi le poate asuma, ca valoare. Casa de Cultură şi centrul municipiului sunt proiecte evaluate undeva la 4 milioane de euro”, a mai spus Romanescu.