Primăria Târgu Jiu a demarat patru proiecte. Printre ele, modernizarea Casei de Cultură

Proiecte serioase ale Primăriei municipiului Târgu Jiu, autoritățile așteaptă  fonduri pentru realizarea unor investiții la nivel de oraș. Raul Chiriac, șeful Serviciului Investiții, a anunțat că autoritatea locală a depus 4 proiecte pentru obținerea de finanțare de la București. Se vizează reabilitarea Casei de Cultură, realizarea unui centru multifuncțional pentru tineri, a unui complex specific Liceului de Arte și Muzică și reabilitarea Teatrului de Vară.

  ”Au fost depuse 4 proiecte ale Primăriei la Ministerul Culturii. Reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură, ținând cont că obiectivul a fost preluat de municipalitate. Prin acest proiect se va reabilita și moderniza întreaga locație, în suprafață desfășurată de 3.926 de mp, pornind de la instalații, finisaje, arhitectura, infrastructura, bineînțeles, pe baza expertizei. Se vor reface toate instalațiile electrice, ventilație, audio-video. Sala de spectacole, de asemenea, va fi reamenajată, întregul mobilier schimbat, înclusiv cele 750 de scaune. Au mai fost despuse încă trei proiecte, acolo unde au fost elaborate studii de fezabilitate anterior, și este vorba despre un Centru multifuncțional pentru tineret, cu o clădire cu două etaje, în zona Debarcader, în proximitatea Universității. Un complex artistic la Liceul de Muzică, o clădire cu două etaje și sală de spectacole de de 170 de locuri, iar ultimul proiect vizează reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară”, a detaliat Chiriac.

Șeful de la Investiții a mai spus că urmează să fie amenajate 18 terenuri din incita unor școli. Vor fi suprafețe acoperite cu covor sintetic și dotate cu nocturnă. Investițiile de anvergură de la școlile ”Ștefulescu” și ”Sfântul Nicolae” vor fi finalizate anul viitor.