Primăria Târgu Jiu a luat primele măsuri în zona pasarelei din apropierea Artego

Primăria Târgu Jiu a transmis un COMUNICAT cu primele măsuri luate după ce parte din trotuarul aferent pasarelei Artego s-a fisurat.

”Primarul municipiului Târgu Jiu a convocat astăzi Comitetul pentru Situații de Urgență ca urmare a faptului că în trotuarul pasarelei din zona Artego au apărut fisuri ce au provocat deplasarea și aplecarea balustradei, existând riscul prăbușirii unor bucăți din pod.

În cadrul ședinței, s-a hotărât interzicerea circulației rutiere și pietonale pe sub pod prin balizarea zonei și supravegherea permanentă a acesteia, restricționarea circulației pe sensul de mers dinspre sensul giratoriu spre Artego, pe partea carosabilă din zona adiacentă fisurii prin utilizarea unor semafoare temporare, dar și limitarea vitezei de circulație a autovehiculelor în jurul podului, la maxim 15 km/h.

Zona va fi permanent monitorizată în vederea identificării în timp real a oricărei modificări structurale. De asemenea, s-a hotărât informarea, prin toate mijloacele, a cetățenilor privind situația creată și măsurile adoptate pentru restabilirea stării de normalitate.

Urmează, în perioada imediat următoare, elaborarea documentației tehnice privind soluțiile ce se impun pentru înlăturarea riscului privind circulația pietonală și auto în zona respectivă, estimarea costurilor necesare intervenției și demararea procedurii atribuirii în regim de urgență a contractului.”