Primăria Târgu Jiu scapă de o povară financiară serioasă

Facturile pe care Primăria municipiului Târgu-Jiu le va plăti încălzirea stadionului  pe perioada iernii vor fi decontate parțial către Compania Naţională de Investiţii. Edilul Marcel Romanescu a dezvăluit că autorităţile locale nu pot să-şi asume chelutielile atâta timp cât obiectivul nu intră, oficial, sub tutela municipalităţii. Şi anul trecut, în sezonul rece, spaţiile din incinta arenei au fost încălzite, iar C.N.I. trebuie să vină cu o compensare. “Atâta timp cât obiectivul nu este predat Primăriei municipiului Târgu Jiu, a fost o discuţie la nivelul Companiei Naţionale de Investiţii să vedem cum reglăm aceste cheltuieli. Noi putem să facturăm, ulterior recuperăm sumele de la cei care deţin acest obiectiv. Se discută în acest sens şi pe cheltuielile de anul trecut, să va face un reglaj între noi şi C.N.I”, a precizat Romanescu.  S-a vehiculat că anul trecut Primăria Târgu Jiu ar fi plătit zeci de milioane de lei vechi lunar pentru încălzirea stadionului, condiție în care municipalitatea va recupera sume importante.

Pe de altă parte, edilul a explicat care sunt etapele ce trebuie urmate în ceea ce priveşte finalizarea investiţei, dar şi când va fi dat în folosinţă stadionul municipal: Banii sunt în momentul de faţă la Compania Naţională de Investiţii. Pe data de 14 noiembrie se organizează licitaţia, noi sperăm să nu apară contestaţii, iar C.N.I.-ul să găsească cele mai bune soluţii, adică societatea care să poată realiza restul de lucrări ce au mai rămas pentru finalizarea acestei investiţii. După discuţiile pe care le-am avut cu partea tehnică din cadrul primăriei, ar fi o investiţie care s-ar putea derula în condiţii normale pe maxim 6 luni de zile, adică undeva la mijlocul anului 2019 putem discuta de inaugurarea stadionului.  Primăria mai are de realizat doar canalizarea pluvială, dar canalizarea pluvială nu poţi s-o realizezi decât după ce se fac racordurile pentru stadion de către firma care va câştiga licitaţia”.

Articolul precedentSpectacol folcloric de gală la Târgu Jiu. Intrarea gratuită
Articolul următorNu se înțeleg: Romanescu pune brad natural de Crăciun, Adrian Tudor nu e de acord, îl voia pe cel vechi